Historia

Tamrolla on pitkä historia, joka alkoi vuonna 1895 Tampereella.

2012

 

Tamro-konserni on Pohjoismaiden johtava lääketukkukauppa, 2012 Tamro-konserni puretaan ja entiset Tamro-konsernin liiketoimintayksiköt, myös Tamro Suomi raportoivat suoraan PHOENIX-konsernille. Tamro Suomen Tampereen logistiikkakeskuksen laajennus valmistuu.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

2010

  

Tamro-konsernissa otettiin käyttöön eettinen toimintaohje ja Tamro ryhtyi raportoimaan yritysvastuustaan. Ensimmäinen yritysvastuuraportti julkaistaan toukokuussa 2010. Sama vuonna Tamro-konsermni myi vähemmistöosuutensa ZAO ROSTA -lääketukkukaupasta Venäjällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2008


Tamro toimii kahdeksassa maassa sekä vähemmistöosuuden kautta Venäjällä. Tamro on Pohjoismaiden johtava lääketukkukauppa ja pyrkii aktiivisesti laajentumaan apteekkitoimintaan niissä maissa, joissa se on lainsäädännön mukaan mahdollista.
   
 

2005


Kansainvälinen laajentuminen jatkuu ja Tamro aloittaa toiminnan Puolassa. 
 
 

2004

  

Tamrosta tuli kokonaan PHOENIX Pharmahandel AG & Co:n tytäryhtiö. Tamro Oyj:n osake poistuu Helsingin Pörssin päälistatla.

 
 

2002

 

Venäjän toimintoja organisoidaan uudelleen. Tamro hankii vähemmistöosuduen uudesta maanlaajuisesta ZAO ROSTA -lääketukkukaupasta.  

 


2001

 

Tamro laajentaa apteekkitoimintaan, kun Tamron
norjalainen tytäryhtiö fuusioituu maan johtavan Apokjedenapteekkiketjunkanssa. Tamro ostaa myös ensimmäiset apteekkinsa Baltiassa.   

  
    
  

2000


 Saksan johtavasta lääketukkukaupasta PHOENIX Pharmahandel AG & Co:sta tulee Tamron suurin omistaja. 


 

1998

Tamro ostaa Tanskan suurimman lääketukun, Nomecon.  

1995

Tamron perustamisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Tamro ostaa Ruotsin johtavan lääketukkukaupan ADA AB:n. Kun toiminta laajenee myös Norjaan, konsernin liikevaohdosta jo lähes 70 prosenttia tulee ulkomailta. 

1992

Tamron kansainvälistyminen alkaa. Tamron ja ruotsalaisen ADA AB:n tytäryhtiö aloittaa terveydenhuollon tukkuliiketoiminnan Baltiassa ja Pietarissa.  
 


 
1991
Tamron uusi pääkonttori Tamrotalo valmistuu Vantaalle.
 
 
1988
Tamro ostaa merkittävän kilpailijansa Lääketukun. Tamron osuus Suomen lääkemarkkinoista on hetken aikaa yli 70 prosenttia.
 
 
1987
Tamro luopuu lääkkeiden valmistuksesta keskittyen tukkutoimintaan.
 
 
1971
Tampereen Rohdos ja vuonna 1911 toimintansa aloittanut lääkeyritys Oy Aurum-Pharmakon Ab fuusioituvat. Uuden yhtiön nimeksi tulee Oy Tamro Ab.
 
 
1955
Tampereen Rohdoksen osakkeiden noteeraus alkaa helsingin Arvopaperipörssissä.
 
 


 
1941
Tampereen Rodhoskaupan nimi vaihdettiin Tampereen Rohdos Oy:ksi. 1940-luvulle mennessä yritys on laajentunut valtakunnalliseksi tukkukaupaksi. Yritys takaa myös sota-ajan Suomen lääkehuollon toimivuuden.
 
 
1907
Tampereen Rohdoskauppayhtiö aloittaa lääkevalmistuksen.
 
 
1895
Apteekkarit Borg, Aschan, Scheele ja Molin perustavat tukkukauppayhtiön nimeltä Drogeri-handelsbolaget i Tammerfors eli Tampereen Rohdoskauppayhtiön.
 
 
 
 
​​​​​

Uutiset ja tapahtumat

Ajankohtaista

Tietoa Tamrosta

Tamro lyhyesti

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin​,
 joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Tamron päätoimipiste

Tamrotalo
Rajatorpantie 41 B
01640 Vantaa

Postiosoite
PL 11, 01641 Vantaa

Puhelinvaihde
020 445 11

Sähköposti
etunimi.sukunimi@tamro.com

Lähetä
© Tamro 2019 | Tietosuojaseloste​ | Tietoturva