Kouluttautuminen käy verkossa sutjakkaasti arkikiireidenkin keskellä

11.11.2021 14:37
Current/News
Apteekkilaisten verkkokurssit MyTamrossa

Erityisesti korona-aikana monet ovat huomanneet, kuinka helppoa on kouluttautua verkossa. Opiskella voi joustavasti omien aikataulujensa mukaan ja juuri siellä, missä itselle parhaiten sopii. Myös Tamrossa halutaan tarjota asiakkaille yhä sujuvampia verkkokoulutuskokemuksia.

- Osana digitaalisten palveluidemme monipuolista kehittämistä olemme uudistaneet verkkokoulutuspalvelumme kokonaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme moderneja digitaalisia palveluja, joita on helppo käyttää ja koulutussisältöä, joka aidosti helpottaa apteekin arkea, sanoo koulutuspäällikkö Anu Kaunisto.

Lokakuussa apteekkilaisten käyttöön tullut MyTamro eLearning -palvelu kytkeytyy – nimensä mukaisesti – jo käytössä olevaan MyTamro-palveluun. Erillistä kirjautumista ei siis tarvita ja verkkokurssien löytäminen on helppoa. Tavoitteena onkin ollut käyttäjälle selkeä ja helppokäyttöinen palvelu, jossa kursseja voi opiskella oman aikataulunsa mukaisesti.

- Palvelun peruskäytön oppii kymmenessä minuutissa. Yksittäisen kurssin suorittamisen voi keskeyttää milloin tahansa hetkeksi ja jatkaa taas, kun on aikaa – palvelu muistaa, mihin kohtaan käyttäjä jäi viimeksi. Tämä mahdollistaa kouluttautumisen esimerkiksi työpäivän lomassa. Olemmekin saaneet apteekkilaisilta positiivisia palautteita, joiden mukaan uusi palvelu koetaan helpoksi ja kurssivalikoima hyödylliseksi, Kaunisto iloitsee.

Tarjolla on jo monipuolinen valikoima koulutuksia, ja uusia kursseja julkaistaan säännöllisesti. Lähiaikoina tulossa on esimerkiksi diabetespotilaan kohtaamiseen ja raskauteen liittyvät kurssit sekä muita asiakaspalveluun ja asiakaskokemuksen kehittämiseen liittyviä kursseja. Osa kursseista laaditaan yhteistyössä kumppanien kanssa eri aihepiirien asiantuntijaosaamista hyödyntäen.

Verkkokurssit suunnitellaan tukemaan arjen työtä

Hyvän verkkokurssin tekeminen edellyttää uudenlaista osaamista ja oppijan asemaan asettumista. Lähikoulutustilanteessa kouluttaja on vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa, ja heidän reaktioidensa perusteella kouluttaja voi tarvittaessa muuntaa koulutuksen suuntaa tai käyttämiään opetusmenetelmiä.

- Sama koulutus ei toimi sellaisenaan sekä livetilanteessa että verkossa. Hyvän verkkokurssin laatiminen vaatii runsaasti suunnittelua ja pohdintaa. On pidettävä koko ajan kirkkaana mielessä, mitä opiskeltava asia tarkoittaa kouluttautuvan henkilön arjessa ja työyhteisössä ja miten uusia tietoja ja taitoja on tarkoitus hyödyntää esimerkiksi asiakaskohtaamisissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä mm. sisällön jäsentelyyn ja visuaaliseen toteutukseen sekä oppimista tukeviin elementteihin: harjoitteisiin, yhteenvetoihin ja oman osaamisen arviointiin, Kaunisto sanoo.

 

Tervetuloa tutustumaan MyTamro eLearning -palveluun ständillämme Apteekkari 2021 -tapahtumassa 18.–19.11.2021. Myös apteekkiedustajamme antavat mielellään lisää tietoa aiheesta.