Jyrängön koulu ja Precordior palkittiin Health Awards 2019 -voittajina

24.1.2019 15:02
Ajankohtaista/News
Health Awards 2019 -kilpailun voittajien edustajat ryhmäkuvassa.

Tamron järjestämän Health Awards 2019 -kilpailun voittajat on valittu. Terveysalan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi Vuoden Terveysteoksi heinolalaisen Jyrängön koulun Liikuttavan hyvä koulu –ohjelman. Vuoden Terveysinnovaatioksi valittiin Precordior Oy:n sydämen eteisvärinän tunnistava älypuhelinsovellus. Molemmat voittajat vastaanottivat 5 000 euron rahapalkinnon. Health Awards palkitsee suomalaisten terveyttä vaikuttavasti lisännyttä työtä, ja nostaa esiin lupaavia tekoja ja innovaatioita. Vuodesta 2016 alkaen jaettu palkinto on suunnattu Suomen terveysalan huippusaavutuksille ja niiden tekijöille.

Molemmissa voittajissa korostuu sairastumisia ennaltaehkäisevä näkökulma. Tällä on merkitystä sekä yhteiskunnan varojen säästämisen, että inhimillisen kärsimyksen vähentämisen näkökulmasta. Precordiorin sovellus on esimerkki innovaatiosta, jolla on mahdollisuus pelastaa ihmishenkiä. Jyrängön koulussa on lisätty aktiivisuutta ja hyvinvointia ilman suuria investointeja, ja toimintamalli on monistettavissa laajempaan käyttöön, perusteli tuomaristo valintojaan.

Voittoon yltäneessä Jyrängön koulussa liikkuminen ja aktiivisuus on tuotu pysyvästi kiinteäksi osaksi koulupäivää. Jokaisella oppilaalla on mahdollisuus liikkua vähintään tunti jokaisena koulupäivänä. Koulu on onnistunut merkittävästi lisäämään koulupäivän aikaista aktiivisuutta, sekä samalla koko kouluyhteisön hyvinvointia.

Precordiorin älypuhelinsovellus toteaa sydämen eteisvärinän hyödyntäen puhelimen omia sensoreita. Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, johon sairastuu länsimaisessa väestössä elinaikanaan noin joka neljäs 40 vuotta täyttäneistä. Se on usein oireeton tai vähäoireinen, ja monista rytmihäiriöistä poiketen vaarallinen myös oireettomana sen aiheuttaman aivoinfarktin, sydämen vajaatoiminnan ja kuoleman riskin vuoksi.

Health Awards 2019 –tuomaristossa kilpailuehdokkaita arvioivat startup-sijoittaja, hallitusammattilainen Leena Niemistö, yrittäjä, tietokirjailija ja digitaalisen liiketoiminnan uranuurtaja Antti Merilehto, Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen, Aivoliiton viestintäsuunnittelija Liisa Koivula, Sitran johtava asiantuntija Markus Kalliola, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti ja terveysalan startupien yhdistyksen Upgraded ry:n toiminnanjohtaja Sara Härmälä. Tuomariston puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimi Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Kilpailun kaikki finalistit

Vuoden Terveysteko
• Lastenlääketutkimus uudelle tasolle / Lasten kliininen lääketutkimuskeskus, Tays Lastenklinikka
• Liikuttavan hyvä koulu / Jyrängön koulu, Heinola
• Sosiaalinen media osaksi kouluterveydenhuoltoa / Hämeenkyrön Yhteiskoulun kouluterveydenhoitaja Outi Koskinen

Vuoden Terveysinnovaatio
• Popit Sense –lääkemuistuttaja / Popit Oy
• Sydämen eteisvärinän tunnistava älypuhelinsovellus / Precordior Oy
• Tukiverkosto taskussa –sovellus / Huoleti Oy

Lisätietoja:

Hanne Bergholm, markkinoinnin ja viestinnän päällikkö,
hanne.bergholm@tamro.com, puh. 040 837 0136

Jyrängön koulun rehtori Kimmo Nykänen
kimmo.nykanen@edu.heinola.fi, puh. 050 593 9595

Precordior Oy:n toimitusjohtaja, kardiologi Juuso Blomster
juuso.blomster@precordior.com, puh.050 3100194
http://precordior.com/

www.healthawards.fi
Twitter: @HealthAwardsFI ja #healthawardsfi
YouTube: Health Awards Finland

Tamro Oyj
Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.