Petri Mouhu Tamron Data & Digital -liiketoiminnasta vastaavaksi Chief Digital Officeriksi

20.6.2024 7:57
Ajankohtaista/Uutinen
Petri Mouhu Tamron Chief Digital Officeriksi

Tamro kehittää lääke- ja terveysalaa palvelevaa data- ja digiliiketoimintaansa ja yhdistää kaikki tähän liittyvät osastot uudeksi Data & Digital -liiketoimintayksiköksi. Uuden yksikön johtajaksi on nimetty 1.7.2024 alkaen Petri Mouhu.

Mouhu siirtyy Chief Digital Officeriksi (CDO) Tamron emoyhtiö PHOENIXin 29 Euroopan maata palvelevan Data- & Analytics -osaamiskeskuksen johtajan paikalta. Uudessa tehtävässään Mouhu raportoi toimitusjohtaja Kai Kaasalaiselle. Tamron erillinen terveysdatan käsittelyyn keskittynyt tytäryhtiö Medaffcon jatkaa omana erillisenä yksikkönä Heikki Kosken johdolla.

– On ilo palata Tamro Suomeen 12 vuoden konsernityöskentelyn jälkeen. Tamro on datan, digitalisuuden ja tekoälyn hyödyntämisen edelläkävijä koko PHOENIX-konsernissa, mikä luo vahvan pohjan uusille datatuotteille ja digitaalisille palveluille. Olemme osa PHOENIX-konsernin laajempaa digitaalista transformaatiota, mikä vahvistaa asemaamme innovaatioiden ja tekoälyn hyödyntämisessä liiketoiminnassamme, Mouhu toteaa.

– On hienoa, että saamme Petrin Tamro Suomeen johtamaan ja kehittämään digitaalisten palveluiden ja datatuotteiden kokonaisuutta. Strategiamme mukaisesti näemme dataan ja digitaalisuuteen liittyvät liiketoiminnalliset mahdollisuudet merkittävinä, ja ne ovat jo nyt yksi kolmesta strategisesta painopisteestämme. Tämän muutoksen myötä vahvistamme myös kyvykkyyksiämme hyödyntää nopeasti kehittyviä tekoälyteknologioita sekä Tamron että asiakkaidemme tarpeisiin, sanoo Kai Kaasalainen.