Tamron toimitukset normalisoituneet koronan aiheuttaman kysyntäpiikin jälkeen

1.4.2020 10:04
Ajankohtaista/Uutinen
Tamron vihreitä keräilylaatikoita kuljetinhihnalla.

Tamron toimitukset apteekeille ja muille toimijoille ovat palautuneet normaaleiksi lääkkeiden kysyntäpiikin jälkeen. Myös apteekkien Tamrolle tekemät tilaukset ovat palanneet normaalille tasolle.

Viime viikkojen tilapäiset toimitushaasteet johtuivat lääkkeiden kysynnän äkillisestä kasvusta, kun kuluttajat ostivat lääkkeitä poikkeuksellisen suuria määriä koronaviruksen takia. Kysyntä kasvoi erityisesti kipu- ja kuumelääkkeissä, mutta myös muiden tuotteiden kysyntä nousi.

Koronaviruksen aiheuttaman korkean kysyntäpiikin vuoksi jouduimme viimeisen kahden viikon aikana turvautumaan väliaikaisiin poikkeusjärjestelyihin varmistaaksemme lääkkeiden saatavuuden sairaaloille ja apteekeille. Potilasturvallisuuden takaamiseksi oli erityisen tärkeää turvata lääkkeiden alueellinen ja tasapuolinen saatavuus. Toimintamme on niin ikään ollut linjassa myös ministeriön 19.3.2020 antaman määräyksen kanssa (https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/paatos).

Historiallisen korkea kysyntäpiikki apteekeissa ja sitä seurannut volyymihuippu Suomen lääketukuissa oli kaikille osapuolille uusi ja hyvin yllättävä tilanne. Me Tamrossa pyrimme toimimaan aina potilasturvallisuus edellä, ja siten lääkkeiden toimitusten priorisointi oli meille ehdottoman tärkeää.

Haluan lähettää suuret kiitokset koko lääkealalle ja viranomaisille tiiviistä yhteistyöstä, jota olemme tehneet menneiden viikkojen aikana. Elämme poikkeuksellista aikaa, jossa joustavuutta, ymmärrystä ja yhteishenkeä tarvitaan enemmän kuin koskaan”, kertoo Tamron laatu- ja vastuunalainen johtaja Anni Svala.

Tilanne on vaatinut erityisponnisteluita myös tamrolaisilta. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia työntekijöitämme. On ollut hienoa nähdä ihmisten sitoutuneisuutta sekä valmiutta toimia ja ottaa vastuuta tässä haastavassa tilanteessa, Anni Svala lisää.

Lääketoimitukset kulkevat normaalisti Uudenmaan liikkumisrajoituksista huolimatta

Osana valmiuslakia Suomen hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 28. maaliskuuta ja 19. huhtikuuta välisenä aikana. Tavaraliikenteen kulku on turvattu poikkeusjärjestelyiden ajan, joten lääketoimitukset kulkevat normaaliin tapaan. Maakunnan rajan tarkastuspisteet saattavat kuitenkin aiheuttaa joitain viivästyksiä. Olemme viestineet tästä aktiivisesti viranomaisille, jotta lääkekuljetukset sekä Suomeen että Suomen rajojen sisäpuolella priorisoidaan kaikissa tilanteissa.