Lääketukkukauppa tutuksi! - Kari Kyyrönen

26.1.2021 8:30
Ajankohtaista/People
Tamron lääkejakelu

Farmaseutit ja proviisorit lääketukkukaupassa, mitä he siellä tekevät? Monelle tulee ensimmäisenä mieleen vastuunalaiset johtajat ja laatuosasto, joissa farmaseuttinen asiantuntijuus on tietenkin tärkeässä asemassa. Harvemmin kuitenkin tulee ajatelleeksi, että Tamrossa työskentelee iso joukko farmaseutteja ja proviisoreja myös muissa työtehtävissä läpi koko organisaation. Tässä juttusarjassa he kertovat omista työtehtävistään sekä siitä, millaista urapolkua pitkin ovat kyseiseen työhön päätyneet.

Kari Kyyrönen toimii Tamron Tampereen keskusvaraston logistiikkapäällikkönä. Koulutukseltaan hän on farmaseutti ja suorittanut myös materiaalitoimintojen tutkinnon töiden ohessa.

- Päädyin opiskelemaan farmasiaa sukurasitteen vuoksi, Kari naurahtaa ja jatkaa: - Tätini oli proviisori ja hänestä tuli apteekkari, joten päädyin sitä kautta 13-vuotiaana apteekkiin kesätöihin. Siellä sitten vierähtikin teknisenä apulaisena kaikki kesät siihen asti, kun hain ja pääsin opiskelemaan Kuopioon farmasiaa. Apteekkitausta takasi sen, että lääkeala oli tullut tutuksi ja tiesin mitä ala on, ja se kiinnosti.

- Tamrossa olen ollut vuodesta 1988 asti, jolloin muutimme vaimoni kanssa Tampereelle. Tamrolla oli osto- ja varastoesimiehen paikka auki, johon nimenomaan etsittiin farmaseuttia, vaikka silloin niitä ei Tamrossa vielä paljon ollut, Kari kertaa uransa alkuvaiheita.

- Näihin vuosiin Tamrossa mahtuu todella paljon erilaisia työtehtäviä! Olen ollut Business Developer –nimikkeellä laittamassa käyntiin toiminnanohjausjärjestelmää, siihen ajanjaksoon kuului muun muassa reissupätkä Ruotsin Tamrolla. Tampereen logistiikkakeskuksen rakentamisprojektissa olen ollut mukana ja keskusvarastohankkeen käyttöönoton projektipäällikkönä. 2012 vuodesta lähtien olen tehnyt tätä nykyistä työtä, jossa vastaan keskusvarastosta. Paljon teen yhteistyötä lääke- ja terveystuoteyritysten kanssa.

- Olen ollut pitkään Tamrossa, koska työ on ollut mielenkiintoista, vaihtelevaa ja koko ajan on ollut opittavaa ja olen päässyt kehittymään. Näihin vuosiin mahtuu monia projekteja ja hankkeita, joissa on uusittu järjestelmiä ja kehitetty toimintaa. Asioita on saanut tehdä laajasti, Kari kertoo.

- Farmasian tutkinto antaa hyvät perusvalmiudet toimia millä tahansa lääkkeisiin liittyvällä alalla. Tutkinto mahdollisti tämän minunkin urapolkuni aikoinaan, vaikka nykyisessä työssäni ei farmaseutti tarvitsekaan olla. Ylipäätään farmasia on luonut hyvän pohjan ymmärtää asioita. Kannattaa siis tutkia avoimin mielin työmahdollisuuksia. Ja myös kansainväliset mahdollisuudet on hyvä muistaa.

- Uskon, että farmaseutin osaamiselle on kysyntää jatkossakin!

Kuka?

Tamron logistiikkapäällikkö Kari Kyyrönen

Kari Kyyrönen

logistiikkapäällikkö

Työskentelen logistiikkapäällikkönä Tamron keskusvarastolla Tampereella

Koulutukseltani olen farmaseutti

Asun Tampereella

Vinkkini farmasian opiskelijoille: Työmahdollisuuksien tutkiminen avoimin mielin. Muista kansainväliset mahdollisuudet.