Tuija Laine-Itävuo – HR Business Partner

30.4.2020 14:25
Ajankohtaista/People

NIMI Tuija Laine-Itävuo

TYÖTEHTÄVÄ Työskentelen HR Business Partnerina Tamron Tampereen toimipisteessä. HR Business Partner on muutosagentti, joka tuntee liiketoiminnan ja auttaa sekä tukee esimiehiä HR-prosessien ja toimintamallien käytössä ja hyödyntämisessä. Erityisenä vastuualueena minulla on työkykyjohtamisen uudistaminen. Lisäksi osallistun erilaisiin kehittämisprojekteihin ja toimin sisäisenä auditoijana ja turvallisuusohjausryhmän jäsenenä.

KOULUTUS Kauppatieteiden maisteri. Olen myös sertifioitu coach ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Näitä taitoja harjoitan työelämän ohella urheilun puolella mentaalivalmennuksessa.

TÄLLÄ HETKELLÄ TEEN TÖITÄ Olemme jo pidempään tiimissä käyttäneet Kanban-menetelmää, joka on minusta aivan loistava työväline tavoitteelliseen ja tehokkaaseen sekä lisäarvoa liiketoiminnalle tuottavaan HR-työhön. Lisäksi menetelmä tekee näkyväksi oman työn aikaansaannokset, mikä synnyttää itselle onnistumisen tunteita.

PARASTA TYÖSSÄNI ON hyvät keskustelut ja kohtaamiset ihmisten kanssa. Se tunne, että on voinut tuottaa jollekin toiselle jotakin merkityksellistä. Nautin myös asioiden kehittämisestä.

MIELEENPAINUVIN TILANNE OLI eräältä henkilöltä saamani palaute rohkaisevista sanoistani, joilla oli ollut hänelle iso merkitys.

LATAAN AKKUJA urheilemalla. Nautin erityisesti tanssimisesta sekä vuorilla ja metsässä liikkumisesta. Akkua lataavat myös kaunokirjallisuus, musiikki ja yksilöcoachingin tekeminen.

MUUT EIVÄT TIEDÄ, että jouduin ala-asteella suorittamaan ompelukoneen ajokortin seitsemän kertaa. Käsillä tehtävä pikkutarkka näpertely ei varsinaisesti kuulu vahvuusalueisiini.

Tamron HR-tiimi

Tamron henkilöstöjohtaja Tiina Rolig vetää neljän hengen HR-tiimiä. Tiimi vastaa sekä Vantaalla että Tampereella työsuhteen elinkaareen liittyvistä prosesseista ja niiden kehittämisestä.

Missiomme on, että 470 työntekijän yrityksessämme HR tukee liiketoimintaa kehittämällä ihmisiä ja mahdollistamalla oikean osaamisen oikeisiin paikkoihin organisaatiossa. Tamrossa on paljon pitkiä työuria. Tämä kertoo osaltaan työn merkityksellisyydestä.

HR-tiimi on päivittäin tekemisissä muun muassa rekrytointien, suoriutumisen johtamisen, palkinnan ja henkilöstön kehittämisen kanssa. Tamrossa työskentelee laaja kirjo osaajia: yli puolet työntekijöistä toimii logistiikan varastotehtävissä, ja toisen ison ryhmän muodostavat erilaiset asiantuntijat esimerkiksi myynnin, toimitusketjun, IT:n, laadun, talouden ja tuoteryhmähallinnan tehtävissä.