Smila Labissa varmistetaan jokaisen Smila-laitteen toimivuus ja turvallisuus

16.11.2020 9:00
Ajankohtaista/Innovaatiot
Smila hoivapalvelu_Smila Lab

Tamron Smila Labissa Vantaalla jokainen Smila-laite testataan ennen käyttöönottoa. Turvallisuus ja toimivuus ovat Smila-hoivapalvelun perusta.

- Vantaalla sijaitsevassa Tamron Smila Labissa testataan jokaisen meiltä kotihoidon asiakkaalle lähtevän laitteen turvallisuus, toimivuus ja uudet ominaisuudet, huollon ja logistiikan esimies Miika Valtanen Tamrolta kertoo. Smila-laitteet valmistetaan Saksassa ja laitevalmistaja validoi laitteet. Smila Labin testi on viimeinen silaus ennen hoivapalvelun käyttöönottoa.

Suomessa apteekit tarjoavat useiden eri annosjakelukeskusten valmistamia lääkeannosrullia. Smila-laitteet on testattu eri annosjakelukeskusten rullilla.

- Omassa testilabrassa pidämme huolta siitä, että laitteessa kaikki toimii kuten pitää. Testaamme ja käytämme laitteita samoin kuin kotihoidon asiakas sitä käyttäisi. Laitteen pitää olla tarpeeksi simppeli, jotta asiakkaille sen käyttö olisi mahdollisimman helppoa, Valtanen kertoo.

Asiakaspalaute on tärkeää kehitystyössä

Asiakkailta saatava palaute on tärkeää Smila-hoivapalvelun kehitystyössä. Palaute on toivottua sekä kotihoidon asiakkaiden että hoitajien suunnalta, jotta tuotetta saadaan kehitettyä yhä toimivammaksi. 

- Ominaisuuksia kehitetään laitteen valmistajan kanssa siihen suuntaan, mitkä asiakkaiden tarpeet Suomessa ovat, Valtanen kertoo. Esimerkkinä hän mainitsee, että palautteen perusteella laitteen ohjetekstejä on suurennettu, jotta tekstit olisivat mahdollisimman helppolukuisia. Tavoitteena on tuoda jatkuvasti uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia käyttöön.

Tamro on vahvasti Smilan tukena 

Lääkkeiden tukkujakelijana jo 125 vuotta toiminut Tamro on viime vuosikymmeninä kasvanut ja laajentunut terveysalalla myös uusille alueille. Kotihoidon ja palveluasumisen tarpeet ovat yksi keskeisistä uuden kehittämisen alueista.

- Kehitämme aktiivisesti uusia ja innovatiivisia terveyttä edistäviä ratkaisuja ja palveluja. Esimerkki tällaisesta kehitystyöstä on uuteen terveysteknologiaan perustuva Smila-hoivapalvelu, Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen sanoo.