11 vuotta, miljoona lavaa – Tamrossa juhlistettiin merkkipaalua

26.9.2023 9:34
Ajankohtaista/Uutinen
Tamrossa juhlittiin

Tamron Tampereen logistiikkakeskuksessa otetaan vastaan ja hyllytetään sekä keräillään ja lähetetään eteenpäin satoja kuljetuslavoja lääkkeitä ja terveystuotteita päivittäin. Lähes 60 % Suomessa tarvittavista lääkkeistä kulkee Tamron kautta apteekkeihin, sairaaloihin ja lääkekeskuksiin. Elokuussa keskusvarastolla saavutettiin yksi merkkipaalu, kun korkeavarastoon syötettiin miljoonas vastaanotettu lava.

Kun korkeavarasto valmistui vuonna 2012, oli Tampereella Pohjoismaiden suurin lääkealan logistiikkakeskus. Edelleen korkeavarasto on yksi Pohjoismaiden suurimmista, ja sinne mahtuu yhtäaikaisesti noin 23 000 lavaa. Varastolla on korkeutta 35 metriä, ja se erottuu helposti kolmostietä kulkevien silmiin muiden Lahdesjärven alueella olevien rakennusten takaa. 

Lääkealalla kaikkien tilojen on täytettävä erittäin korkeat lääketurvallisuusvaatimukset. Tampereen logistiikkakeskuksessa on panostettu automaatioon, joka parantaa tehokkuutta, mutta varmistaa myös lääkejakelun laadun. Ympäristönäkökulmatkin huomioitiin jo rakennusvaiheessa, ja korkeavaraston lämmitys ja viilennys tapahtuvat uusiutuvalla energialla.

Lääkkeitä ja terveystuotteita saapuu keskusvarastolle ympäri Euroopan

Tampereella työskentelee noin 250 tamrolaista, joista kukin on tärkeässä roolissa varmistamassa, että potilaat ja asiakkaat kaikkialla Suomessa saavat tarvitsemansa lääkkeet. 

- Sen jälkeen kun korkeavarasto valmistui yksitoista vuotta sitten, olemme syöttäneet sinne miljoona vastaanotettua lavaa. Tämä tarkoittaa, että meille on tullut rekkojen kyydissä suunnilleen 30 000 puoliperävaunullista lääkkeitä ja terveystuotteita ja kaikki korkeavaraston lavat on täytetty 44 kertaa. Nämä ovat huikeita lukuja! Homma on onnistuakseen vaatinut tamrolaisilta pitkäjänteistä, laadukasta työtä ja valtavan hienoa yhteistyötä, kiittää varastoesihenkilö Jaakko Korpikoski. 

Miljoonannen lavan siirtymistä varaston uumeniin juhlistettiin logistiikkakeskuksessa mansikkakakulla, joka oli tarjolla – milläs muulla kuin – lavalla.

Jaakko Korpikoski oli paikalla myös silloin, kun ensimmäinen lava syötettiin upouuteen korkeavarastoon. Oheisella videolla hän esittelee korkeavarastoa ja muistelee juhlallisuuksia, joita järjestettiin sitä käyttöönotettaessa.