Olo-apteekki avautuu: Suomessa on liikaa tabuja ja liian vähän hyvää oloa

3.9.2019 9:15
Ajankohtaista/News
Graniittitalossa Helsingissä sijaitsevan Olo-apteekin sisäänkäynti.

Uusi kotimainen Olo-apteekkiketju puuttuu terveyden tabuihin ja keskittyy kokonaisvaltaisesti hyvään oloon. Uusi toimija haluaa kiinnittää huomiota apteekin laajempaan rooliin ja mahdollisuuksiin matalan kynnyksen terveyspalveluna. Digitaaliset vastaanotot ja muut hyvinvointia tukevat palvelut tuovat apteekille uusia mahdollisuuksia ennaltaehkäisevään terveyden tukemiseen. Etävastaanotot tuovat terveydenhuollon ammattilaiset asiakkaan saataville kätevästi apteekkiasioinnin yhteydessä.

Kampin Graniittitaloon avautuva ensimmäinen Olo-apteekki on osa täysin uudenlaista apteekkiketjua, jossa voimansa yhdistävät apteekkarit, Terveystalo ja Tamro. Yhteistyö madaltaa terveys- ja hyvinvointipalveluiden ja apteekin rajapintaa. Apteekissa asioivalla on mahdollisuus saada hyvinvointia tukevaa palvelua, kuten pääsyn hoitajan, lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen etävastaanotolle.

Etävastaanoton avulla Terveystalo on Olo-apteekissa läsnä digitaalisesti. Lisäksi apteekeissa on saatavilla hyvinvointia tukevia palveluita, kuten kehonkoostumusmittauksia, suuhygienistin konsultaatiota tai KAMU Healthin tuottamia, keuhkojen kuntoa selvittäviä spirometriamittauksia. Kuluttajalähtöiset palvelut täydentyvät jo lähikuukausina.

Kumppanuusmallimme on kansainvälisestikin ainutlaatuinen asiakaslähtöinen toimintamalli, joka tarjoaa asiakkaille lääkehoidon lisäksi ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Ketjun tavoitteena on toimia kattavana terveyden ja hyvinvoinnin lähipalvelupisteenä, kertoo Olo-apteekin toimitusjohtaja Aleksi Routama.

Olo-apteekin verkkokauppa oloapteekki.fi avautuu samanaikaisesti ensimmäisen apteekin kanssa. Ensivaiheessa verkkokauppa tarjoaa ketjun kampanjatuotteet ja väylän palveluihin. Loppuvuoden aikana verkkoasiointi laajenee kattamaan reseptilääkkeet ja apteekin laajan tuotevalikoiman uutuuksineen.

Ketjun muut apteekit Ympyrätalon apteekki ja Apteekkimarket Pajamäki muuttuvat Olo-apteekeiksi myöhemmin syksyllä. Syyskuun aikana Olo-apteekki julkistaa seuraavat ketjuun liittyvät apteekit.

Apteekkialan täytyy kehittyä

Apteekit ovat Suomen eniten käytetty terveydenhuollon lähipalvelu, joiden osaamisella on yhä tärkeämpi rooli erityisesti ennakoivassa terveydenhuollossa. Parhaimmillaan apteekkien tarjoamat matalan kynnyksen terveyspalvelut voivat nopeuttaa hoitoon pääsyä ja helpottaa perusterveydenhuollon kuormitusta.

Apteekkien toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa ja meidän apteekkareiden on pysyttävä mukana. Juuri siksi olen innoissani uudesta yhteistyömallista ja sen tuomista mahdollisuuksista. Muutosta ei tapahdu yhden apteekkarin voimin, vaan koko apteekkialan on oltava valmis muutokseen, kertoo ensimmäisen Olo-apteekin apteekkari Eeva-Kaisa Mäki-Moijala.

Olo-apteekki Oy:n osakkaita ovat ketjun apteekkarit, Terveystalo ja Tamro. 

Seuraa Olo-apteekkia somessa

Facebook: https://www.facebook.com/oloapteekki
Twitter: https://twitter.com/oloapteekki
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/oloapteekki

Lisätietoja:

Aleksi Routama
toimitusjohtaja, Olo-apteekki
puh. 040 570 2881
aleksi.routama@oloapteekki.fi

Eeva-Kaisa Mäki-Moijala
apteekkari, Olo-apteekki Graniittitalo
puh. 040 504 1680

Kai Kaasalainen
hallituksen puheenjohtaja, Olo-apteekki Oy 
kai.kaasalainen@tamro.com
puh. 040 589 8246

Tamro Oyj
Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.