Lääketukkukauppa tutuksi! - Eeva Mörö

12.1.2021 12:16
Ajankohtaista/Ihmiset
Tamron lääkejakelu

Farmaseutit ja proviisorit lääketukkukaupassa, mitä he siellä tekevät? Monelle tulee ensimmäisenä mieleen vastuunalaiset johtajat ja laatuosasto, joissa farmaseuttinen asiantuntijuus on tietenkin tärkeässä asemassa. Harvemmin kuitenkin tulee ajatelleeksi, että Tamrossa työskentelee iso joukko farmaseutteja ja proviisoreja myös muissa työtehtävissä läpi koko organisaation. Tässä juttusarjassa he kertovat omista työtehtävistään sekä siitä, millaista urapolkua pitkin ovat kyseiseen työhön päätyneet.

Eeva Mörö toimii Tamrolla sairaaloiden ja apteekkien asiakkuuspäällikkönä, koulutukseltaan hän on proviisori.

- Päädyin sattuman kautta opiskelemaan farmasiaa. Olin kiinnostunut ihmisten terveydestä ja auttamisesta sekä tieteellisestä lähestymistavasta. Ala kuulosti mielenkiintoiselta ja vastasi kiinnostukseni kohteisiin, Eeva avaa farmasian pariin päätymistään.

- Kuten varmaan monella muullakin farmasian opiskelijalla, urapolkuni alalla alkoi opiskeluaikoina avoapteekissa. Lisäksi olin mukana järjestötoiminnassa sekä Suomen tasolla FiPSA:ssa että Euroopan tasolla EPSA:ssa. Koen, että tästä toiminnasta on ollut erittäin paljon hyötyä työelämässä, koska se opetti paljon uutta ja sain kokemuksia ja kontakteja. Ennen Tamrolle tuloa toimin myös proviisorina sairaala-apteekissa, Eeva kertaa urapolkuaan.

- Tamrolle päädyin ihan avoimen työpaikkailmoituksen kautta. Koin, että tehtävään etsittiin juuri sellaista osaamista, jota minulla oli ja paikka tarjosi juuri niitä asioita, joista olin kiinnostunut. En tiennyt Tamrosta juurikaan, mutta sattumalta tunsin yhden tamrolaisen ja oltuani häneen yhteydessä sain kuvan mukavasta työpaikasta. Ymmärsin, että tukkukaupassa voisi olla ura edessä, Eeva kertoo.

- Toimin sairaaloiden ja apteekkien asiakkuuspäällikkönä Tamrolla. Yksi tärkein ja antoisin työtehtäväni on edistää Tamron toiminnan kehittämistä asiakkailta tulevien toiveiden pohjalta, Eeva kertoo ja jatkaa:

- Lisäksi kuvailen itseäni usein apteekin ja niiden toimintaa vähemmän tuntevien tamrolaisten välisenä tulkkina, suuntaan ja toiseen.

- Tuleville farmasisteille minulla on muutama vinkki: Opiskeluaikana kannattaa lähteä mukaan järjestötoimintaan, koska sitä kautta oppii ja saa kontakteja. Toisekseen kannattaa selvittää mitä kaikkia työmahdollisuuksia alalta löytyy. Farmasian opinnot painottuvat luonnollisesti apteekkimaailmaan, mutta apteekin lisäksi myös muualta löytyy mielenkiintoisia urapolkuja. Suomalainen tutkinto antaa laajat mahdollisuudet hyödyntää farmaseuttista osaamista!

Kuka?

Eeva Mörö

Eeva Mörö

asiakkuuspäällikkö

Tehtäväni Tamrossa: sairaaloiden ja apteekkien asiakkuuspäällikkö

Asun Hämeenlinnassa

Koulutukseltani olen proviisori

Vinkkini farmasian opiskelijoille: Lähde mukaan järjestötoimintaan. Tutki työmahdollisuuksia.